Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud
Reteta culinara Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud din categoria Prajituri. Cum sa faci Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud
I-am dedicat tatei tarta, a implinit 70 ani. Ce mai trec anii… E un eveniment pe care l-am sarbatorit simplu, in familie, am luat masa, am povestit, am inchinat si degustat un pahar de vin, iar la sfarsit ne-am infruptat din acest minunat desert. Imi place sa le fac, sa le dedic torturi/prajituri alor mei, prietenilor. Pentru mine e ceva de suflet, facut cu mainile mele, cu mult drag si cu pasiune pentru gatit. Sa ne traiesti tata, sa fi sanatos si in putere multi ani de aici in colo…
Ingrediente Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud
240 gr biscuiti simpli Petit Beurre
60-70 gr migdale
80-100 gr unt topit
3-4 linguri lapte
1 praf de scortisoara
1 praf de ghimbir macinat
1 ou
1 cub de unt pentru uns tava
Pentru crema:
200 ml smantana pentru frisca
200 gr crema de portocale „Orange curd” http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
1 lingura gelatina granule
Suc proaspat stors de la 1 portocala
Pentru decor:
Scortisoara macinata, boboci si petale de trandafiri, boboci de iasomie, petale de ciocolata cu aroma de portocale
In plus:
3-4 linguri „Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri” http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-din-portocale-rosii-cu-petale-de-trandafiri-75306.html