Tarta Quiche Lorraine
Reteta culinara Tarta Quiche Lorraine din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Tarta Quiche Lorraine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta Quiche Lorraine
Va propun o tarta rapida de vara cu ceapa verde si rosii cherry... Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine. Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei si include obligatoriu branza Emmental sau Gruyére. (sursa: culinar.ro)
Ingrediente Tarta Quiche Lorraine
1 aluat foetaj
200 gr bacon afumat
4 oua
3 linguri bune de smantana
20 rosii cherry
ceapa verde
100 gr cascaval Emmental
boia de ardei dulce, sare, piper