Tarta rustica cu dovlecei
Instructiuni de preparare Tarta rustica cu dovlecei
Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime, Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare. Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit usor caldut, amestecam bine, adaugam parmezanul ras sau cascavalul ras si laptele si amestecam din nou.
Amestecam faina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina, Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute.
O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim.
Ingrediente Tarta rustica cu dovlecei
4 oua mari
50 g ulei/ unt topit
125 g parmezan ras /cascaval
125-150 g lapte
150 g faina
1/2 plic praf copt
sare
piper
425 g dovlecei