Tarta sarata cu branza si spanac

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tarta sarata cu branza si spanac

Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Nu lucrati foarte mult aluatul pentru ca are tendinta sa se sfarame.Aluatul se inveleste in pelicula si tine la frigider aproximativ 40 min.Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Imediat ce s-a scurs, tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine printre branza. Eu am folosit spanac tocat din comert (recunosc :) din lipsa de timp). Am topit spanalul intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit l-am adaugat peste branza amestecata in prealabil cu un ou si cu parmezan. Adaugati si sare dupa gust. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte mai mare o vom folosi pentru baza si cealalata mai mica pentru a acoperi tarta. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava in prealabil acoperita cu hartie pentru copt (nu uitati alternatia pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura.Acoperim tarta cu partea a doua a aluatului si il ungem cu ou. Sfat:Cu furculita faceti cateva gaurici (nu foarte vizibile)in aluatul de deasupra pentru ca sa se mai evapore din lichidul ce va lasa branza si spanacul in momentul coacerii. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 grade.Sfat 2:Daca aveti in casa seminte de susan cand ungeti tarta cu ou presarati semintele si veti obtine nu numai o tarta apetisanta dar si cu o savoare extraordinara. Sa aveti pofta!!!

Ingrediente Tarta sarata cu branza si spanac

Pentru aluat aveti nevoie de :

250 gr.faina

130 gr.unt

2 linguri de ulei

sare si apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin, depinde mult si de faina)

Pentru umplutura:

400 gr. branza de vaci

2 oua

150 gr. spanac (aproximativ),daca va place mult spanacul puteti adauga o cantitate egala cu branza.

sare

parmezan (optional)

Categorii