Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda
Reteta culinara Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda
Ador astfel de tarte. Sunt versatile, usor de preparat si-ti dau voie sa te joci cu ingredientele. Secretul este sa folosesti ingrediente bune calitativ, proaspete, iar ca numar sa fie putine. Semintele de dovleac, uleiul de dovleac au fost vedeta in aceasta reteta. Imi place maxim aroma lui, iar cel mai des il folosesc simplu pe o felie de paine prajita frecata cu un catel de usturoi si stropita cu ulei de dovleac. Va garantez ca nimic nu este mai simplu si mai delicios. Reteta de astazi se poate consuma atat ca si aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o salata, la mic dejun sau cina. "Ziua cand imi rasfat nevasta"
Ingrediente Tarta sarata cu seminte de dovleac si urda
120 gr unt sarat grasime 80%
50 gr faina din seminte de dovleac
200 gr faina alba
1 ou
2-3 linguri apa rece
Pentru umplutura:
450-500 gr urda
Sare dupa gust
2 oua
3 linguri smantana grasa
1 lingura amidon alimentar
1 lingura seminte de negrilica(chimen negru)
2 linguri ulei de dovleac calitativ
In plus: 2 linguri seminte de dovleac+2 linguri ulei de dovleac calitativ