Tartar de ton cu garnituri de iarna
Instructiuni de preparare Tartar de ton cu garnituri de iarna
Pentru tartar,a tocat fileul de ton cu cutitul si a amestecat carnea cu restul ingredientelor.A lasat-o la rece o jumatate de ora,sa se patrunda aromele.
Pentru garnituri,am taiat castravetii,gogosarii, maslinele, galbenusul, albusul, ardeiul iute,foarte fin. A scos carnea de la rece si am asezat-o pe farfurie cu un inel de inox.
A pus in jurul ei felii de lamaie si garniturile. A stropit tartarul cu ulei de masline,am presarat frunze de rozmarin.
A pus alaturi cateva felii de paine prajita. A meritat pe deplin asteptarea.O mancare sanatoasa, hranitoare, suculenta,plina de arome. Daca nu ati facut tartar de peste pana acuma,faceti-va curaj si incercati.
Ingrediente Tartar de ton cu garnituri de iarna
Pentru tartarul de ton:
150 g file de ton
sare,piper
o ceapa mica tocata foarte fin
2 catei de usturoi,tocati
zeama de lamaie
un galbenus de ou
putin ulei de masline
frunze de rozmarin
Pentru garnituri in varianta de iarna:
felii de lamaie
capere
castraveti murati
gogosar murat,sau ardei iute murat
masline negre
un ou fiert si separat albusul de galbenus