Tartar de ton cu garnituri de iarna

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tartar de ton cu garnituri de iarna

Pentru tartar,a tocat fileul de ton cu cutitul si a amestecat carnea cu restul ingredientelor.A lasat-o la rece o jumatate de ora,sa se patrunda aromele.

Pentru garnituri,am taiat castravetii,gogosarii, maslinele, galbenusul, albusul, ardeiul iute,foarte fin. A scos carnea de la rece si am asezat-o pe farfurie cu un inel de inox.

A pus in jurul ei felii de lamaie si garniturile. A stropit tartarul cu ulei de masline,am presarat frunze de rozmarin.

A pus alaturi cateva felii de paine prajita. A meritat pe deplin asteptarea.O mancare sanatoasa, hranitoare, suculenta,plina de arome. Daca nu ati facut tartar de peste pana acuma,faceti-va curaj si incercati.

Ingrediente Tartar de ton cu garnituri de iarna

Pentru tartarul de ton:

150 g file de ton

sare,piper

o ceapa mica tocata foarte fin

2 catei de usturoi,tocati

zeama de lamaie

un galbenus de ou

putin ulei de masline

frunze de rozmarin

Pentru garnituri in varianta de iarna:

felii de lamaie

capere

castraveti murati

gogosar murat,sau ardei iute murat

masline negre

un ou fiert si separat albusul de galbenus

Categorii