Tartine "Antipasti" rulate
Reteta culinara Tartine "Antipasti" rulate din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Tartine "Antipasti" rulate
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tartine "Antipasti" rulate
Veti epata invitatii cu aperitive Antipasti proaspete de casa, simple si usor de facut. Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian. Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca. Antipastele stimuleaza apetitul inainte de felurile principale de mancare. Orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie, pentru ca este un fel de mancare destul de usor de preparat si servit. Imbinarea ideală a gusturilor, aromelor cu aranjarea impecabilă a ingredientelor în compoziţii demne de penelul unui pictor, este obligatorie. Celebrul aperitiv italian pare ideal pentru zilele de vară. Modul cel mai tradiţional pentru a începe o masă în funcţie de stil italian serveşte un fel de mâncare plină de salam, prosciutto, COPPA, cacciatore, galantina, mortadella. Aveţi posibilitatea să le însoţească cu o varietate de legume în ulei, ouă de prepeliţă şi, fireşte, o paine buna. (sursa: http://www.retete-italiene.blogspot.de)
Ingrediente Tartine "Antipasti" rulate
6 felii de pâine feliata fara coaja
6 linguri de Ricotta
2 felii de prosciutto
2 lingurite de Tapenade – pasta de masline negre
2-3 felii de roșie uscata în ulei de măsline