Terci de ovaz cu banane si merisoare
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Statele Unite. Cum sa faci Terci de ovaz cu banane si merisoare
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Terci de ovaz cu banane si merisoare
Un mic dejun pe care îl fac des. Este favoritul meu. Am văzut rețeta la Bucătăria lui Teo.
100 g fulgi de ovaz 300 ml lapte de vacă sau vegetal 300 ml de apă 2 linguri de miere 2 banane 80 g afine uscate 80 g fulgi de cocos câteva migdale un vârf de cuțit de sareÎn primul rând, pregătim toate ingredientele. Pune fulgi de ovaz, lapte, apa si praf de sare intr-o cratita sau ibric. Pune tigaia pe foc si amesteca la foc mediu pana se leaga terciul - aproximativ 10 minute. La final se adauga mierea si se amesteca bine. După ce ovăzul este fiert, împărțiți terciul în trei porții. Decorați fiecare porție cu felii de banană, merișoare, fulgi de cocos și migdale tocate mărunt. Se serveste imediat sau dupa ce s-a racit, in functie de preferinte.
Ingrediente Terci de ovaz cu banane si merisoare
100 g fulgi de ovăz
300 mL lapte de vacă sau vegetal
300 mL apă
2 linguri cu miere
2 banane
80 g merişoare uscate
80 g fulgi de cocos
câteva migdale
un praf de sare