Terina cu busuioc si ardei

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Terina cu busuioc si ardei

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se da o tava de 22 x 11 cm cu spray de gatit care nu se lipeste. Într-o oala mica cu apa fiarta, se fierbe usturoiul 2 minute ca sa se albeasca. Se scurge. Într-un robot de bucatarie, se amesteca usturoiul, tofu, brânza crema, parmezanul, faina, oul Întreg, albusurile si sarea; se amesteca pâna se omogenizeaza Jumatate din amestec se pune Într-un castron. La amestecul de tofu ramas În robot se adauga busuiocul si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se toarna amestecul in tava pregatita. Amestecul de tofu din castron se pune din nou În robot. Se adauga ardeii copti, pasta de rosii si ardeiul Cayenne; se amesteca pâna se omogenizeaza. Amestecul de tofu cu ardei rosu se toarna peste amestecul cu busuioc. Cu un cutitas, se fac câteva taieturi prin cele doua straturi. Se coc 1 ora sau pâna se Încheaga. Se raceste tava pe un gratar, apoi se tine la frigider cel pUtin 4 ore. Pentru servit, se rastoarna pe un platou si se taie in 8 felii

Ingrediente Terina cu busuioc si ardei

3 catei de usturoi

curatati

1 pachet (540 g) tofu matasos moale

1 pachet (225 g) brânza crema degresata

1/2 brânza parmezan rasa

2 linguri faina

1 ou mare

2 albusuri de oua mari

1/2 lingurita sare

2 cani de frunze proaspete de busuioc

Îndesate

cana ardei rosii copti

din borcan

scursi

si spalati

3 linguri pasta de rosii

1/4 lingurita ardei Cayenne

Categorii