Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel

1.Se infasoara in folie de aluminiu ardeii si se pun la cuptor, la 220*C, timp de 45 de minute.Se scot ,se lasa sa se racoreasca si se curata de pielita.In timp ce ardeii se coc ,se taie dovleceii rondele(nu se crata de coaja).Se fierb in apa sarata 5 minute. 2.Ardeii curatati se taie cubulete.Se stropesc cu ulei de masline si se presara cu busuioc tocat. 3.Se pune gelatina in apa rece, apoi se adauga laptele cald si se amesteca pana cand gelatina este bine dizolvata.Se zdrobeste branza de capra cu o furculita, se adauga laptele si gelatina , precum si 1 lingura de cimbru tocat. 4.Se captuseste o forma dreptunghiulara , de Jena , cu hartie de copt, lasand sa treaca mult peste margini.Se pun rondele de dovlecel pe fundul formei si pe partile laterale ale formei,se acopera cu 1/2 din cantitatea de ardei rosu, apoi un rand de branza, din nou ardei rosu, se presara seminte de pin, branza si , in final, rondele de dovlecel.Se acopera cu surplusul de hartie de copt si se tine la rece, in frigider, 5 ore. 5.Se scoate terina din forma si se serveste ornata cu busuioc, felii de ardei rosu si seminte de pin. Nota:Dovlecelul poate fi inlocuit cu vinete ,iar branza de capra cu cea de oaie sau vaca.

Ingrediente Terina de branza de capra,ardei rosu si dovlecel

(6 portii/90')

3 ardei rosii grasi

2 dovlecei

80g. seminte de pin

200g.branza de capra,(proaspata)

20ml. lapte

1 folie de gelatina

cimbru

sare

piper

ulei de masline

Categorii