Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul. Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu. Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne. Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi. Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.

Ingrediente Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

400 g carne tocata de pui

1 dovlecel mic

1 mar

30 g cascaval

1 ceapa rosie

4 lingurite zeama de lamaie

1/2 gogosar acru

1 ou

6-8 catei de usturoi

1 lingurita usturoi granulat

2 linguri ulei de masline

1 lingurita boia iute + dulce

1/2 lingurita chili

2 linguri pesmet

1 lingurita patrunjel uscat

1 lingura ketchup

2 lingurite mustar

3-4 foi de dafin

sare

piper

cimbru

Categorii