Terrina de ciuperci cu bacon

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Terrina de ciuperci cu bacon

Se curata cipercile si se taie felii,apoi bucatele.Se taie painea in cuburi si se intoduce intr-un bol in care turnam laptele. Se curata si se taie ceapa si se caleste in 30 gr unt,cu usturoiul taiat marunt,foaia de dafin si un pic de patrunjel timp de 10 minute.Se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc inca 10 minute.Se sareaza si pipereaza,se scoate foaia de dafin si se ia de pe foc.Se scurge bine painea si se aseaza din nou in bol,se adauga ciupercile calite,ouale,branza ,patrunjelul taiat ,sare si piper.Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.Se unge cu unt o tava de plum cake ,se adauga hartie de cuptor si apoi imbracam cu feliile de bacon,asezand feliile la baza,una dupa alta lasand sa iasa din forma tavii.Se umple forma cu compozitia de ciuperci.Se indoaie feliile de bacon inspre interiorul tavii,introducand la cuptorul incalzilt deja la 190 grade ,timp de 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa sa se odihneasca cateva minute,Se scoate din tava .se taie felii si se serveste.Pofta buna.

Ingrediente Terrina de ciuperci cu bacon

1 kg ciuperci

300 gr paine uscata

2-3 oua

1 pahar cu lapte

80 gr branza de oaie rasa

150 gr felii de bacon

40 gr unt

1 catel de usturoi

1 ceapa

patrunjel

1 foaie de dafin

sare

piper

Categorii