Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

 

Această rețetă rapidă am văzut-o la Madi si mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.

1 ceapă 30g unt aromatizat cu usturoi 2 roşii mari și zemoase 4 cartofi 5 ouă de prepeliţă sare piper condiment Verdețuri de Provence busuioc uscat pătrunjel verde ulei de măsline

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu Verdețuri de Provence. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 30 de minute. Între timp se prepară sosul de roşii: se călește ceapa tăiată julien, în unt aromatizat cu usturoi. Se adaugă roşiile tăiate cubulețe, busuiocul, sare şi piper după gust. Se lasă la foc mic să mai scadă sosul, cam  8-10 minute.

Când cartofii sunt gata, se adaugă peste sosul de roşii, apoi se pun din loc în loc ouăle. Se acoperă totul cu un capac şi se lasă la foc mic să se gătească şi ouăle. Se serveşte preparatul presărat cu pătrunjel.

Ingrediente Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

1 ceapă

30g unt aromatizat cu usturoi

2 roşii mari și zemoase

4 cartofi

5 ouă de prepeliţă

sare

piper

condiment Verdețuri de Provence

busuioc uscat

pătrunjel verde

ulei de măsline

Categorii