Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie bucati potrivite. Se pregateste caserola de marinare de la Food Saver. Carnea se asaza in caserola, se toarna vinul si uleiul peste ea. Se asezoneaza cu sare, piper, se adauga marar verde tocat, cateva fire de usturoi verde. Dovleceii se spala si se taie felii grosute. Se adauga peste carne, vor iesi foarte aromatizati. Caserola se inchide, se agita putin cat sa se aseze toate ingredientele in marinada. Se conecteaza la aparatul de vidat Food Saver, se roteste butonul spre indicatorul de vidare, se videaza caserola, apoi se inchide din buton. Se deconecteaza de la aparat, se da la rece 20 minute. Se pregateste un vas termorezistent. Se scoate caserola de la rece, se deschide din buton, apoi se desface capacul si se toarna tot continutul caserolei in forma de gatit. Se adauga cateva felii de paine prajita, rupte in bucati mai mici. Acestea vor absorbi din bait si vor deveni extrem de gustoase dupa copt. Se pune vasul in cuptor, la foc potrivit, timp de 1 ora, apoi se mareste focul, si se mai lasa 20-30 minute, cat sa se rumeneasca frumos. Se scoate si se serveste cu salata de rosii, castraveti, zucchini si lamaie. Un deliciu de mancare, foarte frageda si aromata, marinata extrem de repede cu ajutorul vidarii in caserola Food Saver.

Ingrediente Tigaie greceasca de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

- 500 gr carne miel/ berbecut (impanata)

- 100 ml vin alb

- ulei de masline

- sare

- 1 dovlecel zucchini

- 1 dovlecel romanesc

- 1 leg mare marar

- 1 leg usturoi verde

- masline naturale

- rozmarin

- paine prajita

- piper cu lamaie

- rosii

- castraveti

- lamaie

Categorii