Timbale de paste cu ghebe si sunca

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Timbale de paste cu ghebe si sunca

Se fierbe apa cu sare intr-o oala. Cand apa clocoteste, adauga pastele, putin ulei de masline si fierbe 8 minute. Pastele trebuie fierte „al dente”, altfel vor fi moi și fără gust. Cand sunt fierte, le scurgem, le stropim din nou cu putin ulei de masline si le dam deoparte. Punem untul intr-o tigaie la foc mic si cand s-a topit adaugam faina. Lasam totul la fiert cateva clipe, amestecand din cand in cand, dar avem grija sa nu ii schimbam culoarea. Se adauga laptele, sare, piper dupa gust si se amesteca energic cu o furculita pentru a nu face cocoloase. Lasam totul sa fiarba pana cand compozitia devine cremoasa. Notă: Sosul îl condimentăm foarte bine de acum înainte, pentru că, după ce este pus în formă, nu îl mai putem condimenta.Intr-o alta tigaie se prajesc in putin ulei de masline si sunca. Cand s-a rumenit usor se adauga varza. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa pana se patrund ambele ingrediente si apoi se scot cu o spatula si se da deoparte pe o farfurie. Punem ceapa si usturoiul in uleiul ramas si le calim pana devin sticloase. Se adauga ciupercile, sare, piper, 1 pahar de apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute, pana sunt patrunse si lichidul a scazut. Între timp, ungeți o formă de yena mai mare, sau două-trei mai mici, cu unt pe toate părțile, ca în cazul meu. Incepem sa stratificam asa: un rand de paste, unul de sunca si varza, apoi unul de paste, apoi unul de ciuperci cu ceapa. Terminăm cu un strat de paste.Puneți sosul peste paste și agitați ușor pentru a permite sosul să se scurgă între paste. Deasupra se presara cascaval ras, se rade putina nucsoara si se da tava la cuptor, la foc iute pana cand branza devine maro aurie. Scoatem tava si servim pastele fierbinti, ornate cu patrunjel proaspat. iti doresc pofta mare!

Ingrediente Timbale de paste cu ghebe si sunca

-350 gr. paste melci

-100 gr. faina

-50 gr. unt

-450 ml. lapte

-300 gr. ghebe spalate taiate marunt

-150 gr. sunca presata taiata cubulete marunte

-150 gr. branza rasa

de care aveti

-1 ceapa potrivita taiata marunt

-1 catel de usturoi taiat marunt

-1 varza rosie micuta taiata fasii fine

-putina nucsoara rasa

-ulei de masline

-unt pentru uns tava

-patrunjel verde pentru decor

Categorii