Tiramisú cu lămâie și limoncello

Tiramisú cu lămâie și limoncello - Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tiramisú cu lămâie și limoncello

 

O rețetă fenomenală inspirată după șeful italian Gennaro. Pentru acest Tiramisú cu lămâie și limoncello, sunt necesare ingredientele urmatoare: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, lichior limoncello.

Ingrediente Tiramisú cu lămâie și limoncello: sirop de lamaie: o lamaie bio , coaja si sucul 50 g de zahar crema: 4 oua la care separam galbenusul de albus 160 g de zahar 500 g de mascarpone ( e lume care combina marsarpone cu branza dulce cremoasa pentru a reduce grasimea, faceti economie de calorii la alta reteta, nu la asta ! ) 4 -5 linguri de limoncello 2-3 lingurite de coaja de lamaie 400 g de piscoturi

Cum se prepara Tiramisú cu lămâie și limoncello:

Pentru siropul de lamaie, fierbeti zeama si coaja de lamaie ( fara partea alba) in 100 ml de apa pana se dizolva zaharul. Scoateti coaja pe din care taiati felii foarte subtiri pentru decor. Continuati sa fierbeti siropul pana mai scade putin. Pentru crema de tiramisu, amestecati galbenusele cu zaharul pana crema se albeste si isi dubleaza volumul, adaugati limoncello si coaja rasa de lamaie, apoi mascarpone si in final albusele batute spuma. Intr-un vas potrivit, ungeti un strat subtire de crema, continuati cu un strat de piscoturi pe care le-ati inmuiat scurt in siropul de lamaie racit, din nou crema, iar piscoturi, si in final imbracati totul in crema si presarati feliiele subtiri de coaja de lamaie fierte in sirop. Pastrati 2-3 ore la rece inainte de a servi. Va asigur, este o reteta fenomenala, viva Gennaro !

Poti pregati acest desert celebru si in varianta de Rulada Tiramisu sau de Tort Tiramisu, o alegere excelenta pentru a impresiona musafirii. Tiramisu cu piure de zmeura este o alta varianta gustoasa pe care merita sa o incerci.

Ingrediente Tiramisú cu lămâie și limoncello

Ingrediente Tiramisú cu lămâie și limoncello:

sirop de lamaie:

o lamaie bio , coaja si sucul

50 g de zahar

crema:

4 oua la care separam galbenusul de albus

160 g de zahar

500 g de mascarpone ( e lume care combina marsarpone cu branza dulce cremoasa pentru a reduce grasimea, faceti economie de calorii la alta reteta, nu la asta ! )

4 -5 linguri de limoncello

2-3 lingurite de coaja de lamaie

400 g de piscoturi

Categorii