Tiramisu rețeta originală

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare; Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul; Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla; Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare; Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele; Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema; Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema; Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

Ingrediente Tiramisu rețeta originală

400 g piscoturi Savoiardi

250 g crema Mascarpone

4 oua

4 linguri zahar

3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar

cacao pentru ornat

Categorii