Tiramisu ( ridica-ma) alcoolic - ciresata

Tiramisu reţetă originală. Reteta culinara Tiramisu (ridica-ma) alcoolic - ciresata din categoria Prajituri. Cum sa faci Tiramisu ( ridica-ma) alcoolic - ciresata

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu ( ridica-ma) alcoolic - ciresata

 

Scrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri ca-s asa sfanta) Sf. Clement , asa ca am zis sa fac ceva rapid sa cinstesc sfintenia asta. La multi ani mie !

40 piscoturi Ladyfingers 26% ou Boromir 500 g mascarpone 5 oua M 150 g zahar cu granulatie mai fina Pt inmuiat piscoturi 3 lingurite ness 3 lingurite zahar cca 50 ml ciresata ( cirese negre amare) cca 200-300 ml lapte cu 3,5% grasime cirese negre amare din ciresata cacao pentru pudrat

Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat 75 g zahar si am continuat sa mixez cca 5-6 min. Separat am mixat galbenusurile cu 75 g zahar pana si-au schimbat culoarea si si-au dublat volumul. Pentru cei care nu mananca ouale crude , crema de galbenusuri si de abusuri se poate pregati pe baie de abur. Peste crema de galbenusuri am adaugat 500 g mascarpone si am mixat cateva minute pana crema a devenit omogena, la final am incorporat bezeaua din albusuri, am incorporat cu ajutorul unui tel cu miscari lente de jos in sus. Am obtinut o crema spumoasa si aerata, un deliciu. Mi-am pregatit apoi amestecul pentru inmuiat piscoturile, am frecat nessul cu zaharul si ciresata, apoi am diluat cu lapte. Mi-am pregatit platoul/tava pe care am asamblat tiramisu. Am folosit o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili pentru chec, mi-au intrat fix 10 piscoturi pe lungimea tavii. Am intins un strat subtire de crema, apoi am inmuiat piscoturile- nu foarte mult- si le-am asezat in sir indian pe suprafata tavii, 10 bucati. Am pus crema intr-un posh si pe fiecare piscot am pus cate 3 alveole de crema, peste fiecare alveola am asezat  o cireasa amara din ciresata, fara sambure. Am procedat la fel cu al doilea strat, am obtinut 4 straturi de piscoturi ( 40 bucati in total) peste ultimul strat de piscoturi am pus restul de crema si am ornat cu cirese dar de data asta nu le-am mai scos samburii, asta pentru un aspect estetic frumos, am pudrat cu cacao. Simplu, rapid si gustos, sa aveti pofta !

Ingrediente Tiramisu ( ridica-ma) alcoolic - ciresata

40 piscoturi Ladyfingers 26% ou Boromir

500 g mascarpone

5 oua M

150 g zahar cu granulatie mai fina

Pt inmuiat piscoturi

3 lingurite ness

3 lingurite zahar

cca 50 ml ciresata ( cirese negre amare)

cca 200-300 ml lapte cu 3,5% grasime

cirese negre amare din ciresata

cacao pentru pudrat

Categorii