Tocana 3 Vanatori

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana 3 Vanatori

Carnurile se spala,se transeaza cu tot cu os cand sunt crude in portii.Se pun la fiert separat in doua vase(unu cu iepure,celalalt cu pasarea)Cu carnea puneti la fiert morcovii,telina si1/2 din ceapa,curatate dar intregi.Adaugati si cativa catei de usturoi,impreuna cu buchetul garni.Lasati sa fiarba incet ca piftia.Spumati mereu si scoateti legumele intregi cand sunt fierte. Buretii de padure sau ciuperci champignon,daca nu ati facut rost de altceva,le clatiti sub jet de apa si separati piciorusul de palarie.Piciorusele se toaca,palariile se pun la zvantat. Castravetii murati sa lasa la desarat 20 de minute,apoi se curata de coaja si seminte. Merele se curata de cotoare,se taie cuburi mici,se stropesc cu suc de lamaie si se dau la rece. Stafidele se pun in vin alb. Usturoiul verde se spala,se toaca. Rosiile se spala si se taie cuburi. Mirodeniile se leaga,posibil intrun tifon curat. Preparare: Carnea dupa ce a fiert se scoate intr-un vas,iar supa se strecoara si se degreseaza daca este grasa.Se lasa amandoua sa se racoreasca timp in care taiem legumele scoase mai devreme din supa. Palariile de la ciuperci le punem pe o plita incinsa sau tava unsa cu ulei sa se coaca. Sosul Intr-o tigaie larga punem 1/2 din unt la topit cu uleiul ramas. Cand s-a incins punem bucatile de carne(sa nu fie complet fierte ca sa evitam sfaramarea lor).Le lasam sa se coloreze putin,adaugam coniacul imediat.Dupa ce se stinge flacara de la coniac soatem carnea pe un platou.In grasimea ramasa in tava,punem faina mestecand rapid sa nu se arda.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea,stingem cu vinul rosu.Tot acolo punem dulceata din fructe de padure mestecand sa se dizolve in sos.Se lasa sa fiarba usor adaugand cate putina supa. La sfarsit se adauga sucul de rosii si se mai fierbe pana scade si obtinem un sos legat.Sarati si condimentati cu piper. Garnitura Intr-o tigaie se pune restul de unt,cand s-a incins punem piciorusele tocate de ciuperci,restul de ceapa tocata fin,merele cuburi mici,castravetii cuburi mici,usturoiul zdrobit,ardeiul gras tocat fin.Lasam putin sa se inmoaie toate si adaugam rosiile si stafidele impreuna cu vinul.In tot acest timp folosim supa in care a fiert carnea ca sa stingem legumele.Cand consideram ca au fiert cam pe trei sferturi condimentam cu sare si piper si oprim focul. La final: Avem deci sosul carnea si legumele.Intr-o tava destul de mare montam astfel:Legumele fierte din supa taiate felii si rondele cu legumele din tigaie,amestecate.Deasupra punem bucatile de carne si introducem tava la cuptor si stropim cu 1/2sos.Lasam 20 de minute sa se rumeneasca putin. Servirea: Se serveste fierbinte,cate o bucata de iepure si una de pasare,cu garnitura de legume din tava,ciupercile de pe plita si sosul vanatoresc tinut la cald. Sosul trebuie sa fie dulce cu arome de fructe de padure si ciuperci.Carnea moale,patrunsa de sos. Cantitatile folosite par mari,dar acest preparat este complet nu mai aveti nevoie de o alta garnitura.In plus scad foarte mult prin curatare si tratament termic.Carnea poate fi si de animale domestice,nu neaparat salbatice.Sosul vanatoresc si ciupercile vor da tenta padurareasca.

Ingrediente Tocana 3 Vanatori

10 Portii

Carne de iepure salbatic(e bun si domestic),spinare cu os 1.5kg

Fazan(rata),spinare,aripi,maruntaie 1kg

Bureti de padure,orice sortiment comestibil 2kg

Ceapa rosie(in sezon arpagic si ceapa verde)0,5kg

Morcovi 0,300

Telina 0,200

Castraveti murati 0,300

Mere 0,500kg

Stafide 0,050kg

Usturoi 0,100kg

Usturoi verde 0,100kg

Ardei gras 0,150kg

Rosii 0,250kg

Suc de rosii 0,150kg

Unt 0,100kg

Ulei 0,030 L

Dulceata din fructe de padure 0,150kg

Faina grau 0,050kg

Vin rosu dulce 0,150 L

Vin alb sec 0,150 L

Coniac 0,030 L

Sare

Foi dafin,cimbru crengute,cuisoare,bobe de piper, boabe(legate intr-un buchet garni)

Categorii