Tocana cu carne de oaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana cu carne de oaie

Carnea se spala, se portioneaza cite 2-3 bucati la portie si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind este gata, se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt; ardeii se curata de cotoare, se spala, si se taie felii in lungime (subtiri), apoi se inabusa in grasimea ramasa de la carne. Se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa si carnea inabusita. Se amesteca componentele; se condimenteaza cu sare, piper, usturoi si cimbru, continuindu-se fierberea. Orezul se opareste, se scurge si se adauga odata cu rosiile taiate felii, cind carnea este aproape fiarta. Se amesteca toate componentele si se introduce vasul la cuptor pentru cca 30 minute. La sfirsit se adauga vinul (stropit pe toata suprafata) si se verifica gustul. Se serveste cu mamaliguta.

Ingrediente Tocana cu carne de oaie

Pentru 10 portii: 1,500 kg carne fara o

800 g ceapa

200 ml ulei

100 g pasta de tomate

25 g usturoi

700 g ardei gra

800 g rosii

200 g orez

1 leg. verdeata

100 ml vin

sare

piper

boia

cimbru

dupa gust.

Categorii