Tocana de ardei copti a la Durau

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocana de ardei copti a la Durau

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de ardei copti a la Durau

 

Daca vreti sa mancati o tocana delicioasa de ardei copti, mergeti la Durau. Intr-o toamna frumoasa acum cativa ani, dupa ce am coborat  cu un grup de pe Ceahlau, epuizati si lihniti de foame  cautam sa manancam undeva  in statiune. Mergand pe stradute la un moment dat, un miros de ardei copti ne-au invadat narile.Mergand si adulmecand de unde vine mirosul .am dat de o pensiune . In meniu era trecut : Tocana de ardei copti specific zonei Nu puteai sa omiti asa ceva pentru ca nu numai mirosul care venea de la gratarul unde in timpi reali se parpoleau ardeii ne a convins si poate (?)nici foamea ,ci mai degraba curiozitatea ce ar fi atat de specific acestei zone la o tocana. Nu am regretat,ba mai mult am comandat si a 2-a zi. Am reprodus-o si acasa, e buna rau. Va indemn sa mergeti pe Ceahlau si sa nu uitati la coborare sa  mancati aceast preparat.  Pana atunci am sa postez reteta ,si astept sa o comparati daca o faceti cu cea deacolo

Ingrediente Tocana de ardei copti a la Durau

800 grame ardei romanesti de diferite culori copti si curatati de coaja si seminte

3 linguri ulei

2 cepe una alba si una rosie, curatate si taiate potrivit sau semiluna (cum va place)

4 rosii bine coapte tocate sau date prin razatoarea cu ochiuri mari pentru a elimina pelita

2 linguri pline de smantana

200-300 grame branza de capra sau branza de burduf

sare dupa gust

piper dupa gust

1 foaie dafin

1 lingurita cimbru tocat fin

o lingura cozi de ceapa tocate potrivit

Categorii