Tocana de cartofi cu arome de toamna

Reteta culinara Tocana de cartofi cu arome de toamna din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tocana de cartofi cu arome de toamna

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de cartofi cu arome de toamna

 

Mi-a venit asa o pofta sa fac o tocana cu multa ceapa, ardei capia, morcov si cartofi.Binenteles ca am asezonat-o cu niste costita afumata, asa de pofta, de gust.....

 

INGREDIENTE
400 g costita afumata 500 g ceapa ( curatata) 250 g morcov ( curatat) 450 g ardei capia ( curatat) 1 kg cartofi ( curatati) 100 ml ulei sare piper multicolor boia dulce patrunjel frunze

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am curatat legumele, apoi le-am spalat si taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul l-am taiat cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoarea mica iar cartofii i-am taiat in bucati potrivite. Am pus uleiul intr-o cratita, am taiat bucatele costita apoi am pus-o in uleiul incins sa se rumeneasca putin, apoi am scos-o din cratita si am adaugat legumele, mai putin cartofii. Am adaugat un pic de sare si am calit la foc iute pentru cca 15 min, apoi am adaugat o cescuta cu apa , am redus focul si am mai lasat cca 10 min pe foc. Am transferat legumele calite intr-o oala de lut, am adaugat costita si cartofii, apoi am pus cca 1 l apa in cratita in care am calit legumele , apoi am turnat apa in oala de lut. Am presarat piper macinat si boia dulce. Am bagat oala de lut la cuptor, am dat drumul la foc mic pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos oala din cuptor si am presarat patrunjel tocat.

Ingrediente Tocana de cartofi cu arome de toamna

400 g costita afumata

500 g ceapa ( curatata)

250 g morcov ( curatat)

450 g ardei capia ( curatat)

1 kg cartofi ( curatati)

100 ml ulei

sare

piper multicolor

boia dulce

patrunjel frunze

Categorii