Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Se dezoseaza pieptul de rata si se taie in jumari, se taie pulpele de rata in doua si se pun intr-o tigaie alaturi de o bucatica de untura de rata. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa fiarba incet pana ce iese grasimea din carne. Se adauga ceapa tocata julien si se pune capac sa fiarba la foc mic, se taie gogosarul fideluta si se pune peste ceapa, se adauga apoi gogonele taiate felii julien ca si ceapa, se presara ierburi aromate, sare, se pune capac si se fierb la foc mic, mai spre final se adauga si usturoiul taiat in felii fine si se lasa sa fiarba totul pana cand sunt fierte si gusturile se patrund si se intrepatrund. Se serveste cu mamaliguta calda. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ingrediente Tocana de gogonele - reteta Mariei, reteta reinterpretata

Ingrediente:

-2 bucati piept de rata gotica

-4 pulpe rata

-300 gr.ceapa

-1 kg.gogonele

-3 gogosari

-1 lingura sare

-ierburi armoate,(rozmarin,cimbrisor,maghiran,boia de ardei iute

- capatana de usturoi.

Categorii