Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea se spală bine, cu grijă, pentru a nu rămâne fire de păr pe carne. Curățați dovleceii de coajă, dați-o pe răzătoare și tăiați-o în bucăți mici. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multe frunze verzi si se taie bucatele mici de aproximativ 2-3 cm. Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Intr-o oala termorezistenta am folosit o glazura de lut, am pus ceapa si usturoiul taiate bucatele. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat macinat. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne asezonate cu sare si piper. Am pus doua cani de apa calduta, am acoperit oala si am bagat-o la cuptor, punand temperatura la 160 grade C, timp de 2 ore. Din cand in cand, in timpul coacerii, am scos oala, am amestecat putin oala sa amestecam ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocanita, plantele aromatice taiate fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa pun cartofii cat mai adanci in fundul oalei, sa stea in sos si sa gateasca. Am mai dat vasul la cuptor pentru încă o oră. Am servit mancare calda. Sa-ti fie de folos!

Ingrediente Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

1 pulpa de ied

3-4 linguri ulei de masline

3 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

sare si piper proaspat rasnit dupa gust

2 cani apa calda

1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)

1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Categorii