Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea se spală bine, cu grijă, pentru a nu rămâne fire de păr pe carne. Curățați dovleceii de coajă, dați-o pe răzătoare și tăiați-o în bucăți mici. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multe frunze verzi si se taie bucatele mici de aproximativ 2-3 cm. Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Intr-o oala termorezistenta am folosit o glazura de lut, am pus ceapa si usturoiul taiate bucatele. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat macinat. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne asezonate cu sare si piper. Am pus doua cani de apa calduta, am acoperit oala si am bagat-o la cuptor, punand temperatura la 160 grade C, timp de 2 ore. Din cand in cand, in timpul coacerii, am scos oala, am amestecat putin oala sa amestecam ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocanita, plantele aromatice taiate fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa pun cartofii cat mai adanci in fundul oalei, sa stea in sos si sa gateasca. Am mai dat vasul la cuptor pentru încă o oră. Am servit mancare calda. Sa-ti fie de folos!

Ingrediente Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

1 pulpa de ied

3-4 linguri ulei de masline

3 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

sare si piper proaspat rasnit dupa gust

2 cani apa calda

1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)

1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca