Tocana de legume

Reteta culinara Tocana de legume din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Tocana de legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de legume

 

O mancare gustoasa cu legume de vara, pline de culoare si vitamine.

 

INGREDIENTE
1 buc morcov 1 buc ceapa alba 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 buc rosie 1 buc vanata 250 ml bulion 1 crenguta cimbru sare, piper dupa gust patrunjel verde 50 ml ulei de flaorea soarelui 100 ml apa 1/2 cana orez

Se curata legumele. Se pune ulieul la incins intr-o cratita.

Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei.

Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume.

Dovlecelul se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in cratita si se amesteca. Se presara putina sare si se amesteca totul impreuna. Se toarna cei 100 ml apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote.

Rosia se opareste in apa fierbinte pentru cateva secunde si se decojeste. Se taie in cubulete si se pune in cratita. La final se adauga vanata coapta si tocata marunt.

Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute, impreuna cu crenguta de cimbru.

Intre timp se fierbe orezul separat in apa cu sare. La final se adauga orezul, se amesteca, se lasa sa dea inca 2-3 clocote, se pune patrunjelul verde tocat, se stinge focul, se acopera cratita si se lasa putin asa inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Ingrediente Tocana de legume

1 buc morcov

1 buc ceapa alba

1 dovlecel

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

1 buc rosie

1 buc vanata

250 ml bulion

1 crenguta cimbru

sare, piper dupa gust

patrunjel verde

50 ml ulei de flaorea soarelui

100 ml apa

1/2 cana orez

Categorii