Tocana de legume africana - Chakalaka

Reteta culinara Tocana de legume africana - Chakalaka din categoria Mancaruri de legume. Specific Africa de Sud. Cum sa faci Tocana de legume africana - Chakalaka

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de legume africana - Chakalaka

 

Chakalaka este un fel de mancare despre care toata lumea în Africa de Sud spune ca are cea mai buna reteta :). Este o tocană de legume, de obicei picantă, servită în mod tradițional cu pâine sau cu “mielie pap”, mămăliga sud-africană. Pentru a echilibra gustul picant, se servește cu Amasi (lapte bătut). Acest deliciu își are originea în Africa de Sud, având mai multe variante de a fi gătit, în funcție de regiune și de tradiția familiei. Este o mancare originara din Cape Town. Se poate manca rece sau calda, simpla sau ca garnitura la un fel de carne. Ideala in perioada postului caci este un plat consistent si se poate servi cu mamaliga, paine sau orez.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/tocana-de-legume-africana-chakalaka.html  

Ingrediente Tocana de legume africana - Chakalaka

4 morcovi dati pe razatoare

2 cepe tocate marunt

2 ardei taiati bucatele (rosu si verde)

2 catei de usturoi tocati marunt

o conserva de 400 g de rosii in sos (am folosit sos de rosii de casa )

1 lingura de bulion de rosii

1 conserva de 400 g de fasole boabe alba (sau 300 g de fasole alba fiarta si scursa)

2 lingurite de pudra de curry

50 g de ghimbir proaspat dat pe razatoare

2 foi de dafin

1 lingurita de praf de ardei iute - atentie, puneti dupa gustul dvs !

sare

piper

2 linguri de ulei de masline

verdeata proaspata- coriandru

Categorii