tocana de legume cu carne de oaie

Timp de preparare o ora

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare tocana de legume cu carne de oaie

Ceapa taiata in felii subtiri, se caleste la foc mic, in 50 ml untdelemn, impreuna cu o lingurita rasa de sare (ca sa se lase mai repede apa) pina cind scade apa ce o lasa si devine lucioasa (cca 10 minute). Se adauga 1/2 lingurita cu boia de ardei, se amesteca de 2 ori si imediat se pune carnea taiata in bucati mici care se amesteca, 2 minute, pina cind se coaguleaza la suprafata; apoi, totul se stinge cu 200 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, amestecind mai des, ca sa nu se arda ceapa, si completind lichidul, cind acesta scade. Daca pe parcurs se arde ceapa, nu se mai pune apa, ci se schimba mincarea in alta cratita, altfel aceasta va capata un gust foarte neplacut. Dupa ce carnea s-a muiat foarte bine, se adauga ardeii taiati in felii subtiri , cartofii, in forma de sferturi de 2 cm grosime, rosiile curatate de coaja (daca se poate) si taiate in felii de 2 cm grosime, un virf de cutit cu piper sau dupa gust, o lingurita rasa de sare si apa, cit sa acopere. Mincarea se amesteca putin, se lasa pe plita sa fiarba acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, la foc mic, sau se introduce in cuptor, tot acoperita, unde se lasa cca. 30 minute, pina cind fierb bine toate, fara sa se mai amestece ain cratita (zarzavatul sa ramina intreg). Cind toate sint fierte, se potriveste gustul cu sare. Mincarea se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste fierbinte.

Ingrediente tocana de legume cu carne de oaie

1/2 carne de oaie nu prea grasa

200 g ceapa

3 ardei grasi (300 g )

1/2 kg cartofi

1/2 kg rosii

piper

boia

untdelemn

patrunjel

o foaie de dafin

sare.

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca