Tocana de linte

Reteta culinara Tocana de linte din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Tocana de linte
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana de linte
LIntea inseamna in latina lentila - din cauza formei de lentila i-a ramas numele acestei"fasole" linte. Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole, în preparate.Conţinutului ridicat de fibre, acird folic, fier, magneziu, fosfor şi proteină dar şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi si fara colesterol , plaseaza lintea pe locurile fruntase in categoria alimentelor sanatoase! Lintea este foarte bogata in molibden. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular. Este recomandata mamelor care alapteaza.
Ingrediente Tocana de linte
linte- 1 cana;
morcovi - 2;
telina - 1/5;
ceapa - 1;
ardei gras - 1;
rosii proaspete tocate marunt sau bulion
condimente: curry, piper, sare
foi de dafin- 3;
usturoi: 4 catei
ulei : 4 linguri
patrunjel