Tocana sau ceaunata-wok
Reteta culinara Tocana sau ceaunata-wok din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tocana sau ceaunata-wok
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocana sau ceaunata-wok
De fapt nici nu stiu daca e tocanita, stiu doar ca este „leguma” mea preferata, carnea de porc si legumele din gradina mea. Așa că pot să-i spun că este o tocană bio, deși mă enervează chestia asta bio. Atâta timp cât această planetă este super poluată, nu mai poți pretinde că ceva este 100% organic, dar asta e altă discuție, punem organic și hamei și preț. În fine, nu aceasta este „tema” rețetei, era vorba doar de satisfacția de a culege propriile roade, după ore, zile de muncă și mai ales că a trebuit să testăm noua noastră achiziție, un fel de mai mare, mai grea, dar care a făcut o treabă bună. Sunt mândru de Bucătarul meu, rețete pentru suflet.
750 g pulpă de porc 1.270 ceafă de porc 5 morcovi 400 g ceapa rosie 400 g ceapa alba 6 ardei grasi 1 ardei capia roșu (doar unul a fost copt) 1,5 kg roșii usturoi aproximativ 100 g sare piper boia dulce ulei aproximativ 300-400 ml apaEste o mâncare gătită într-un ceaun wok, la foc de lemne. Intai am pregatit toate ingredientele, am spalat carnea si am taiat-o cubulete mai mici, adica bucatile decente, apoi am spalat legumele, le-am curatat si le-am taiat. Am tăiat ceapa solzi, ardeiul cubulețe mai mari, morcovul rondele, roșiile bucăți mai mari și usturoiul în jumătate. Am incalzit bine sunca wok, am adaugat 200 ml ulei si am calit bucatile de carne cam 6-7 minute, le-am scos, am schimbat uleiul si am pus ceapa la calit cu un praf de sare, cand a inceput sa devina sticlos II am adaugat morcovul si ardeiul, am adaugat vreo 300 ml apa, am pus capacul pe batonul de wok si am lasat legumele sa fiarba bine, din cand in cand am amestecat sa nu se lipeasca (si am încă a suferit-o, puțină lipire, așa ca un foc de lemne, cu putin gust de fum). Dupa ce au patruns bine legumele am adaugat carnea si rosiile si am lasat sa fiarba aproximativ 30 de minute, la final am adaugat usturoiul, boia dulce, am ajustat sarea si piperul, am lasat sa fiarba aproximativ 15 minute. La final am presarat patrunjel verde. L-am servit cu mamaliga, muraturi si muraturi. Noroc!
Ingrediente Tocana sau ceaunata-wok
750 g pulpa porc
1,270 ceafa porc
5 morcovi
400 g ceapa rosie
400 g ceapa alba
6 ardei grasi
1 ardei capia rosu ( doar unul era copt)
1,5 kg rosii
usturoi cca 100 g
sare
piper
boia dulce
ulei cca 300-400 ml
apa