Tocăniță de ciuperci cu ardei copt

Reteta culinara Tocăniță de ciuperci cu ardei copt din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Tocăniță de ciuperci cu ardei copt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță de ciuperci cu ardei copt

 

O mâncărică tare apreciată în CasaZmeilor, deși culmea e fără proteine din carne, doar din vegetale. Ideală e cu ciuperci de pădure, dar în condițiile actuale, sunt bune și champignoanele 😉

 

INGREDIENTE
Ciuperci proaspete cca. 1000 g, Ceapă galbenă bucăți, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Praz partea albă cca. 10 cm, Ardei kapia 4 bucăți, Ardei gras roșu 1 bucată, Sare de mare 1 lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Piper proaspăt măcinat, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Vin alb demisec cca. 250 ml.

Ardeiul kapia se coace la foc rapid, pe flacăra argazului sau în cuptor, apoi se pune într-un vas, se sărează și se acoperă. După cca. 20 minute se curăță de coajă și se toacă mărunt.

Toate aliaceele, ceapa galbenă, ceapa verde, prazul și usturoiul, se curăță apoi se toacă grosier, se pun la călit cu uleiul și puțină apă, acoperit la foc mic, cca. 10 minute.

Între timp se curăță ciupercile și se taie în sferturi.

Ardeiul gras se spală, curăță și toacă mărunt.

După ce amestecul de ceapă a devenit translucid, se adaugă cubulețele de ardei gras, ciupercile și ardeiul kapia copt. Se asezonează de sare, piper și boia, adaugă vinul cât să le acopere, apoi se lasă la gătit, neacoperit cca. 25 minute la foc mediu.

Tocăniță se servește fierbinte cu garnitura preferată, mămăliguță, piure, orez sau, de ce nu, pâine proaspătă.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Tocăniță de ciuperci cu ardei copt

Ciuperci proaspete cca. 1000 g, Ceapă galbenă bucăți, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Praz partea albă cca. 10 cm, Ardei kapia 4 bucăți, Ardei gras roșu 1 bucată, Sare de mare 1 lingură, Boia de ardei dulce 1 lingură, Piper proaspăt măcinat, Ulei de floarea soarelui 2 linguri, Vin alb demisec cca. 250 ml.

Categorii

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp