Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade

Reteta culinara Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade din categoria Mancaruri cu carne. Specific Belgia. Cum sa faci Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade
Stoofvlees sau Carbonade este o tocanita traditionala belgiana, din zona flamanda care este facuta cu carne de vita si bere. In Franta este de asemenea gatita in regiunea din nordul Frantei.
Ingrediente Tocanita belgiana cu carne de vita si bere - Carbonade
1,2 kg de pulpa de vită taiata bucati
2 cepe normale sau 6-8 verzi
5 morcovi
thym, dafin
3 linguri de ulei
1 lingură de zahăr brun
70 cl de bere neagra sau blonda (dupa preferinta)
2 linguri de muștar iute
2 felii de turtă dulce
sare și piper