Tocanita cu ,, ce ai "!!!

Reteta culinara Tocanita cu ,, ce ai "!!! din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tocanita cu ,, ce ai "!!!

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita cu ,, ce ai "!!!

 

  S-au anuntat   in trecere pe la noi cumnatul cu nepotul .  Pai cum sa nu prepare matusa Mihaela , ceva cald , acum in picior de iarna ?  Intentia mea era sa gatesc o tocanita de vacuta . Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa . M-am trezit ca am scos de la congelator obucata de vacuta si una de purcel cu os . Nu-i bai !!!! Facem cu ce avem !!!

700 gr carne vacuta 500 gr carne de porc cu os 100 ml ulei 5 cepe mici 5 catei usturoi 3 morcovi 2 rosii 2 linguri pasta ardei cu telina 1 lingurita ardei iute rosu macinat 1 felie telina 1 foaie dafin 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei 1 lingurita cu varf cimbrisor salbatic uscat si maruntit 2 linguri faina alba  Legumele se curata si se spala . Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei . Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita . Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .  Adugati pasta de ardei si cea de ardei iute . Se pun bucatile de carne , rosiile tocate si cimbrisorul .Sarati . Lasati-le sa se prajeasca putin impreuna cu legumele . Adugati faina alba si amestecati . Completati cu apa , cat sa treaca peste ingrediente si fierbeti la foc domol cam o ora . Din cand in cand completati cu apa daca mai este nevoie .  Fierbeti pana carnea de vacuta este suficient de moale . Prin fierbere , lasati sosul sa scada atat cat va place sa fie de consistent . Condimentati cu piper , gustati si sarati daca mai este nevoie . La servire pentru o nota de prospetime am presarat ceapa verde taiata marunt .  Noi am servit bunatatea de tocanita .cu mamamliguta , castraveti in saramura si un paharel de tuica de prune din gradina noastra .   Pofta buna !!!!

Ingrediente Tocanita cu ,, ce ai "!!!

700 gr carne vacuta

500 gr carne de porc cu os

100 ml ulei

5 cepe mici

5 catei usturoi

3 morcovi

2 rosii

2 linguri pasta ardei cu telina

1 lingurita ardei iute rosu macinat

1 felie telina

1 foaie dafin

1 lingurita cu varf boia dulce de ardei

1 lingurita cu varf cimbrisor salbatic uscat si maruntit

2 linguri faina alba

Categorii