Tocanita cu ficat si plaman de porc

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocanita cu ficat si plaman de porc

Se spala ficatul si plamanul. Ficatul se taie cubulete sau felii lungi. Se taie ceapa marunt,morcovul se taie rondele,ardeiul marunt,iar cartofii cubulete. Se ia tigaia, se unge cu ulei si se pun o parte din legumele de mai sus formand ca un pat peste care se pune ficatul. Toate acestea se acopera cu ciupercile taiate foarte marunt. Plamanul se taie si el felii lungi si se pune deasupra,apoi se completeaza cu restul de legume si cartofi. Se face un sos de bulion si se toarna peste compozitie,se completeaza cu apa sare si piper dupa gust. Se acopera tigaia cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mediu cc 1 ora. Dupa care se verifica daca legumele si carnea sunt fierte si se inlatura folia, se mai lasa cc 30-45 minute la cuptor apoi se serveste calda.

Ingrediente Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc

400g plaman de porc

500g ciuperci pleurotu

4 cartofi mari

4 cepe medii

1 morcov mare

1 ardei gra

1 legatura patrunjel

sare

bulion

Categorii