Tocanita cu naut
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Tocanita cu naut
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita cu naut
Mâncarică gustoasă și rapidă!
1 ceapă 1 morcov mic 1 dovlecel mic 1 conservă de 420 g năut 2 cartofi 1 bucățică de țelină 1 cățel de usturoi 3 linguri de ulei 100 ml smântână de gătit 25 ml vin roșu 1 lingură pastă de toamte 1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie) sare piper mărar pudră de chimen zeamă de lămâieSe călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.
Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .
Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune și restul de supă.
Fierbem din nou cu capac pentru 15 minute (mai punem un pic de supă dacă mai e nevoie), după care adăugăm cubulețele de dovlecel și năutul cu tot cu zeama din conservă .
Lăsăm totul la foc mic până ce legumele sunt fierte, apoi adăugăm pasta de tomate, smântâna de gătit, chimenul, câteva picături de zeamă de lămâie și potrivim gustul cu sare și piper .
Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat.
Se poate servi cu felii de pâine prăjită pe care le-am stropit înainte de dat la cuptor cu ulei amestecat cu condimentele preferate .
Poftă bună!
Ingrediente Tocanita cu naut
1 ceapă
1 morcov mic
1 dovlecel mic
1 conservă de 420 g năut
2 cartofi
1 bucățică de țelină
1 cățel de usturoi
3 linguri de ulei
100 ml smântână de gătit
25 ml vin roșu
1 lingură pastă de toamte
1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie)
sare
piper
mărar
pudră de chimen
zeamă de lămâie