Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Reteta culinara Tocanita de ardei cu oua ochiuri din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Rețete de suflet
1 ceapă 2 ardei galbeni 2 ardei rosii 100 gr bacon taiat cubulete 1 lingura ulei 200 gr cuburi roșii 1 lingura pasta de rosii sare piper negru busuioc uscat 3 oua busuioc verde pentru decor Curățați ceapa și ardeiul și tăiați-le în cuburi mici. Punem uleiul, ceapa si putina sare intr-o tigaie. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se pune baconul taiat cubulete. Dupa ce incepe sa se rumeneasca putin se adauga ardeiul gras. Lasam sa se inmoaie si adaugam rosiile si pasta de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga busuiocul uscat. Lasă tot sucul să se gătească până se usucă. Facem 3 depresiuni in tocanita in care vom sparge ouale. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana se calesc ouale. Opriți focul și puneți frunzele de busuioc. Serviți cu pâine prăjită.Ingrediente Tocanita de ardei cu oua ochiuri
1 ceapa
2 ardei galbeni
2 ardei rosii
100 gr bacon taiat cubulete
1 lingura ulei
200 gr rosii cuburi
1 lingura pasta de tomate
sare
piper negru macinat
busuioc uscat
3 oua
busuioc verde pentru decor