Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Reteta culinara Tocanita de ardei cu oua ochiuri din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Tocanita de ardei cu oua ochiuri

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de ardei cu oua ochiuri

 

Rețete de suflet

1 ceapă 2 ardei galbeni 2 ardei rosii 100 gr bacon taiat cubulete 1 lingura ulei 200 gr cuburi roșii 1 lingura pasta de rosii sare piper negru busuioc uscat 3 oua busuioc verde pentru decor Curățați ceapa și ardeiul și tăiați-le în cuburi mici. Punem uleiul, ceapa si putina sare intr-o tigaie. Cand ceapa incepe sa se inmoaie se pune baconul taiat cubulete. Dupa ce incepe sa se rumeneasca putin se adauga ardeiul gras. Lasam sa se inmoaie si adaugam rosiile si pasta de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga busuiocul uscat. Lasă tot sucul să se gătească până se usucă. Facem 3 depresiuni in tocanita in care vom sparge ouale. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana se calesc ouale. Opriți focul și puneți frunzele de busuioc. Serviți cu pâine prăjită.

Ingrediente Tocanita de ardei cu oua ochiuri

1 ceapa

2 ardei galbeni

2 ardei rosii

100 gr bacon taiat cubulete

1 lingura ulei

200 gr rosii cuburi

1 lingura pasta de tomate

sare

piper negru macinat

busuioc uscat

3 oua

busuioc verde pentru decor

Categorii