Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Spalam bine carnea si o taiem in bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si excesul de grasime. In tigaia in care vom gati se incinge uleiul si se prajesc bucatile de carne pana isi schimba culoarea si se dau deoparte. În uleiul rămas se prăjesc puțin legumele, adăugând treptat legumele, se pun firele de coriandru și țelină, se toarnă vinul și se lasă să fiarbă, apoi se adaugă bulionul, se condimentează cu sare și piper și se pun bucățile de carne, adăugând suficientă apă. pentru a acoperi carnea. Se lasa pe foc si cand incepe sa fiarba se face un foc potrivit sau aproape mic si se lasa carnea sa fiarba pana devine moale. Intr-o alta oala punem cartofii curatati la fiert cu putina sare pana se inmoaie.Cand carnea este moale, se ia putin din sos si se dizolva cu putin amidon de porumb pana se ingroasa. Tinem carnea cu legumele calde la cuptor la 150 de grade C, cu fundul indreptat sa nu se usuce carnea. Se serveste la masa cu piure de cartofi si sos ingrosat - fiecare sa se serveasca dupa dorinta. Poftă bună!

Ingrediente Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

1.500 gr de carne de coasta-la noi se spune spondra!

2 cepe potrivite

taiate cuburi

1 ardei rosu taiat cuburi

2-3 rosii taiate cuburi

4-5 catei de usturoi

2-3 morcovi taiati rondele

1 pahar cu vin rosu bun

2-3 ramuri de coriandru

putine frunze de telina

putin ulei de floarea soarelui

1 kg de cartofi ptr piure

1 lingura de amidon de porumb ptr so

2-3 linguri de pasta de tomate

Categorii