Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

1. Carnea se taie cuburi, se spală, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se pune la călit în 5-6 linguri de ulei. Ceapă se taie solzişori şi se căleşte împreună cu carnea. Se adăugă cimbrul. 2. Se adăugă cartofii tăiaţi cuburi mari, apoi se pune apă fierbinte. Apă trebuie să acopere un pic carnea. 3. Se acoperă cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când scade şi carnea este fragedă. 4. Sucul de roşii se adăugă când carnea este aproape fiartă. Se potriveşte de sare, piper şi un vârf de boia dulce. Se stinge focul şi se presară pătrunjel peste tocăniţă

Ingrediente Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

700 g pulpa de porc

1,200 kg cartofi

1-2 cepe potrivite

1 lingura de cimbru uscat

5-6 linguri de ulei

250 ml suc de roşii proaspăt

sare

piper

boia dulce

Categorii