Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Spania. Cum sa faci Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

 

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

 

INGREDIENTE
500 gr ciuperci champignon mici 200 gr chorizo picant 50 gr ulei 50 gfr unt 2 cepe verzi 2 fire usturoi verde 2 linguri faina alba 1 pahar lapte 1/2 pahar smantana grasa 1 lingura de rozmarin tocat 2 linguri patrunjel tocat sare Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea . Se pune faina alba si se amesteca .Sarati. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se pune laptele si ciupercile taiate fin . Tot acum se pune rozmarinul tocat . Daca sosul este prea gros , adugati putina apa . Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste . Simplu de tot !!!!

Ingrediente Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

500 gr ciuperci champignon mici

200 gr chorizo picant

50 gr ulei 50 gfr unt

2 cepe verzi

2 fire usturoi verde

2 linguri faina alba

1 pahar lapte

1/2 pahar smantana grasa

1 lingura de rozmarin tocat

2 linguri patrunjel tocat

sare

Categorii

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar