Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Spania. Cum sa faci Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

 

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

 

INGREDIENTE
500 gr ciuperci champignon mici 200 gr chorizo picant 50 gr ulei 50 gfr unt 2 cepe verzi 2 fire usturoi verde 2 linguri faina alba 1 pahar lapte 1/2 pahar smantana grasa 1 lingura de rozmarin tocat 2 linguri patrunjel tocat sare Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea . Se pune faina alba si se amesteca .Sarati. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se pune laptele si ciupercile taiate fin . Tot acum se pune rozmarinul tocat . Daca sosul este prea gros , adugati putina apa . Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste . Simplu de tot !!!!

Ingrediente Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

500 gr ciuperci champignon mici

200 gr chorizo picant

50 gr ulei 50 gfr unt

2 cepe verzi

2 fire usturoi verde

2 linguri faina alba

1 pahar lapte

1/2 pahar smantana grasa

1 lingura de rozmarin tocat

2 linguri patrunjel tocat

sare

Categorii