Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoasă de post:  Curăță și toacă mărunt ceapa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

 

Tocănița de ciuperci este o mâncare gustoasă pe care o poți pregăti foarte simplu și ușor și pentru zilele de post. Pentru această Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post, sunt necesare câteva ingrediente: ciuperci, ceapă, usturoi și sos de roșii.    

Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post 1 ceapă mare albă sau 2 mai mici 3 căței de usturoi 500 g ciuperci proaspete 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 ml sos de roșii pătrunjel proaspăt sare și piper

Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoasă de post:

 Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.

Pune la încins ulei într-o tigaie și pune ceapa la rumenit, adaugă usturoiul. 

Curăță și taie ciupercile în cuburi potrivite și adaugă-le în tigaie. Acoperă cu un capac și lasă-le la înăbușit pentru câteva minute, apoi adaugă sosul de roșii și condimentează cu sare și piper. Acoperă din nou cu capacul și lasă la gătit până scade ușor sosul.

La final, presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Servește tocănița de ciuperci alături de mămăliguță sau după preferințe.

Ușor, rapid, gustos și de post!

Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

1 ceapă mare albă sau 2 mai mici

3 căței de usturoi

500 g ciuperci proaspete

4-5 linguri ulei de floarea soarelui

400 ml sos de roșii

pătrunjel proaspăt

sare și piper

Categorii

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros - Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci