Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoasă de post: Curăță și toacă mărunt ceapa
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post
Tocănița de ciuperci este o mâncare gustoasă pe care o poți pregăti foarte simplu și ușor și pentru zilele de post. Pentru această Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post, sunt necesare câteva ingrediente: ciuperci, ceapă, usturoi și sos de roșii.
Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post 1 ceapă mare albă sau 2 mai mici 3 căței de usturoi 500 g ciuperci proaspete 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 ml sos de roșii pătrunjel proaspăt sare și piperCum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoasă de post:
Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.
Pune la încins ulei într-o tigaie și pune ceapa la rumenit, adaugă usturoiul.
Curăță și taie ciupercile în cuburi potrivite și adaugă-le în tigaie. Acoperă cu un capac și lasă-le la înăbușit pentru câteva minute, apoi adaugă sosul de roșii și condimentează cu sare și piper. Acoperă din nou cu capacul și lasă la gătit până scade ușor sosul.
La final, presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Servește tocănița de ciuperci alături de mămăliguță sau după preferințe.
Ușor, rapid, gustos și de post!
Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati sau cu Ardei copti la gratar.
Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post
Ingrediente Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post
1 ceapă mare albă sau 2 mai mici
3 căței de usturoi
500 g ciuperci proaspete
4-5 linguri ulei de floarea soarelui
400 ml sos de roșii
pătrunjel proaspăt
sare și piper