Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Reteta culinara Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

 

Rețete de suflet Printre bunătățile preparate din dovleac în acest sezon, a fost și această tocană, pe care am servit-o cu cartofi naturali. A fost o bunătate, un preparat de legume excelent, ușor, gustos și chiar de post, la nevoie.

2 dovlecei 2-3 rosii 3 morcovi 1 păstârnac 1-2 cepe galbene 4-5 catei de usturoi 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 40-50 ml ulei de floarea soarelui sare piper 1 legatura de frunze de patrunjel 7-8 cartofi roz

Ceapa se curata, se spala, se taie si se caleste usor, pana devine transparenta, in ulei suficient si la foc mic.

Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul.

Ardeii grasi se spala, se curata semintele si tulpinile, se taie julienne si se adauga in tava cu celelalte legume calite. Gatiti la foc mic timp de 6-7 minute.

Se spala dovlecelul, se taie cubulete (inclusiv coaja) si se adauga in cratita cu legumele calite, se acopera cu apa calduta si se fierbe 10 minute.

Intre timp se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa rece cu sare. Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată.

Se aleg frunzele de patrunjel, se spala, se usuca si se toaca.

Spălați roșiile, tăiați-le în sferturi și adăugați-le în tigaie pentru încă 5 minute.

La sfarsit adaugam usturoiul curatat, spalat si feliat in prealabil.

Dupa alte 5 minute, la foc mic, asezonam tocanita cu sare si piper.

Pentru a servi se aseaza cartofii fierti si strecurati in mijlocul farfurii si de jur imprejur, tocanita de dovleac. Se presara patrunjel tocat, iar cine vrea poate pune peste cartofii fierti 2-3 felii de unt. Serviți imediat.

 

Ingrediente Tocanita de dovlecei, cu cartofi natur

2 dovlecei

2-3 roșii

3 morcovi

1 păstârnac

1-2 cepe galbene

4-5 căței de usturoi

1/2 ardei gras verde

1/2 ardei gras roșu

1/2 ardei gras galben

40-50 ml de ulei de floarea soarelui

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

7-8 cartofi roz

Categorii