Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Ceapa se curata si se pune pe razatoarea cu gauri mari, care se caleste cu ulei. Se prăjește până când ceapa începe să se îmbutelieze. Adăugați boia și carnea. Se acoperă cu apă și se fierbe. Cand este pe jumatate fiert adaugam rosiile curatate si taiate. La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pregătiți găluștele astfel: spargeți ouăle și amestecați pentru a deschide cu o furculiță. Adăugați făina și amestecați bine. Daca compozitia este prea groasa mai adaugam putina apa, ca sa devina un aluat bun de spart in forma de galuste. La final se adauga uleiul si se amesteca. Rupeți acest aluat în apă clocotită cu sare și lăsați găluștele să fiarbă timp de 5 minute. Se strecoară și se spală. Apoi într-o altă tigaie se unge cu ulei. Se serveste cu carne de miel.

Ingrediente Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

4-5 bucati carne de miel (din pulpa si cotlet portionate)

2 bucati de ceapa

100 mililitri de untdelemn

1 bucata rosie decojita

sare

piper

1 lingurita de boia

pentru galuste:

3 oua

8 linguri de faina

sare

50 ml ulei

Categorii