Image alt

Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Timp de preparare
o ora
Dificultate
Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare
Tocanita de miel cu ceapa si galuste de faina

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculita. Se adauga faina si se amesteca bine. Daca este prea groasa compozitia, se mai pune putina apa, cat sa devina un aluat bun de rupt cu forma de galuste. La final se adauga ulei si se mai amesteca. Acest aluat se rupe in apa clocotita cu sare si se lasa galustele sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se spala. Apoi in alta cratita se ung cu ulei. Se servesc alaturi de carnea de miel.

Ingrediente

  • 4-5 bucati carne de miel (din pulpa si cotlet portionate)
  • 2 bucati de ceapa
  • 100 mililitri de untdelemn
  • 1 bucata rosie decojita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia
  • pentru galuste:
  • 3 oua
  • 8 linguri de faina
  • sare
  • 50 ml ulei

Categorii

Other Recipes You May Like

Tocana de legume
Mancaruri de post
Rondele de vinete la cuptor
Mancaruri de legume
Budinca de dovlecei
Mancaruri de legume
Legume in stil asiatic
Mancaruri de post
Risoni cu legume si parmezan
Mancaruri de legume
Ratatouille de legume cu branza
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich din cartofi
Mancaruri cu carne