Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post Curăță și taie ceapa julien

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

 

Tocănița de năut cu legume este o rețetă simplă, gustoasă și de post, perfectă pentru un prânz sănătos și hrănitor. Plină de arome, ușor de preparat, te va cuceri prin gustul ei bun. Pentru această Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: năut, ceapă, ardei, roșii în sos.    

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post 2 cepe mai mari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ardei capia galben 1 ardei capia roșu 1 conservă roșii în suc propriu 300 ml apă 1 conservă năut pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare și piper

Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post

Curăță și taie ceapa julien. 

Încinge puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Pune ceapa tăiată și las-o la călit.

Curăță și taie julien și ardeii, apoi adaugă-i în tigaie. Amestecă ușor cu o lingură și lasă totul pe foc pentru câteva minute, cât să se rumeneasca ușor legumele.

Scurge năutul de apă și pune-l în tigaie. Amestecă din nou și lasă 2-3 minute să prindă aromă și năutul. Condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Adaugă roșiile în sos și puțină apă, cât să se formeze un sos. Amestecă toate ingredientele, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 8-10 minute. Dacă vrei și îți place, porți adăuga și mărar proaspăt.  

După ce s-a gătit tocăniță de năut, oprește focul și îndepărtează capacul. Presară pătrunjel verde tocat și servește o porție generoasă, alături de pâine sau mămăliguță caldă.  

Ușor, gustos și de post!

Îți recomandăm să încerci și rețeta  Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

2 cepe mai mari

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

1 ardei capia galben

1 ardei capia roșu

1 conservă roșii în suc propriu

300 ml apă

1 conservă năut

pătrunjel proaspăt

boia de ardei dulce

sare și piper

Categorii

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată - Cum se prepara Rețeta sim

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de ciuperci - Rețeta gustoa

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros - Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci