Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post Curăță și taie ceapa julien
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post
Tocănița de năut cu legume este o rețetă simplă, gustoasă și de post, perfectă pentru un prânz sănătos și hrănitor. Plină de arome, ușor de preparat, te va cuceri prin gustul ei bun. Pentru această Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: năut, ceapă, ardei, roșii în sos.
Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post 2 cepe mai mari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ardei capia galben 1 ardei capia roșu 1 conservă roșii în suc propriu 300 ml apă 1 conservă năut pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare și piperCum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post
Curăță și taie ceapa julien.
Încinge puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Pune ceapa tăiată și las-o la călit.
Curăță și taie julien și ardeii, apoi adaugă-i în tigaie. Amestecă ușor cu o lingură și lasă totul pe foc pentru câteva minute, cât să se rumeneasca ușor legumele.
Scurge năutul de apă și pune-l în tigaie. Amestecă din nou și lasă 2-3 minute să prindă aromă și năutul. Condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Adaugă roșiile în sos și puțină apă, cât să se formeze un sos. Amestecă toate ingredientele, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 8-10 minute. Dacă vrei și îți place, porți adăuga și mărar proaspăt.
După ce s-a gătit tocăniță de năut, oprește focul și îndepărtează capacul. Presară pătrunjel verde tocat și servește o porție generoasă, alături de pâine sau mămăliguță caldă.
Ușor, gustos și de post!
Îți recomandăm să încerci și rețeta Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati sau cu Ardei copti la gratar.
Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post
Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post
2 cepe mai mari
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
1 ardei capia galben
1 ardei capia roșu
1 conservă roșii în suc propriu
300 ml apă
1 conservă năut
pătrunjel proaspăt
boia de ardei dulce
sare și piper