Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post Curăță și taie ceapa julien

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

 

Tocănița de năut cu legume este o rețetă simplă, gustoasă și de post, perfectă pentru un prânz sănătos și hrănitor. Plină de arome, ușor de preparat, te va cuceri prin gustul ei bun. Pentru această Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: năut, ceapă, ardei, roșii în sos.    

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post 2 cepe mai mari 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 1 ardei capia galben 1 ardei capia roșu 1 conservă roșii în suc propriu 300 ml apă 1 conservă năut pătrunjel proaspăt boia de ardei dulce sare și piper

Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de post

Curăță și taie ceapa julien. 

Încinge puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare. Pune ceapa tăiată și las-o la călit.

Curăță și taie julien și ardeii, apoi adaugă-i în tigaie. Amestecă ușor cu o lingură și lasă totul pe foc pentru câteva minute, cât să se rumeneasca ușor legumele.

Scurge năutul de apă și pune-l în tigaie. Amestecă din nou și lasă 2-3 minute să prindă aromă și năutul. Condimentează cu sare, piper și puțină boia dulce. Adaugă roșiile în sos și puțină apă, cât să se formeze un sos. Amestecă toate ingredientele, apoi acoperă tigaia cu un capac și lasă la fiert 8-10 minute. Dacă vrei și îți place, porți adăuga și mărar proaspăt.  

După ce s-a gătit tocăniță de năut, oprește focul și îndepărtează capacul. Presară pătrunjel verde tocat și servește o porție generoasă, alături de pâine sau mămăliguță caldă.  

Ușor, gustos și de post!

Îți recomandăm să încerci și rețeta  Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Ingrediente Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

2 cepe mai mari

2-3 linguri ulei de floarea soarelui

1 ardei capia galben

1 ardei capia roșu

1 conservă roșii în suc propriu

300 ml apă

1 conservă năut

pătrunjel proaspăt

boia de ardei dulce

sare și piper

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan