Tocanita de spanac, cu oua posate
Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de spanac, cu oua posate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de spanac, cu oua posate
Eu am descoperit relativ târziu spanacul, așa că n-am fost stresată în copilărie, cum se plâng alții de această legumă, benefică organismului, după cum o consideră majoritatea oamenilor. Și descoperindu-l mai târziu, nu am plecat la drum, în prepararea lui, cu prejudecățile unei vârste prea fragede, pentru a stabili judecăți corecte de gust și savoare. În consecință, nu încetez să diversific modul de preparare a spanacului și orice rețetă mi se pare foarte gustoasă. De această dată am vrut să prepar o tocăniță de spanac cu ouă poșate, pentru că mi s-a părut că această mâncare este mai bună. Voiam să poșez ouăle în folie alimentară, dar m-am gândit că există riscul ca ele să nu se desprindă bine, așa că am rămas la rețeta lui Alex Teacher (în apă clocotită, cu sare și oțet). Este o rețetă economică, destul de rapidă și foarte gustoasă.
Ingrediente Tocanita de spanac, cu oua posate
500 grame de spanac proaspăt
2 cepe galbene
6 căței de usturoi
sare, piper
ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
2 ouă
2 l de apă clocotită
2 linguri de oțet
sare