Tocanita de vara, din cartofi
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de vara, din cartofi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de vara, din cartofi
Tocănița de cartofi este o mâncare foarte gustoasă și ușoară, de post, pe care vara o prepar cu ardei și roșii, care se găsesc din belșug, relativ ieftine și de calitate, adică din grădină, nu din seră, iar iarna o fac cu pastă de tomate, sau cu suc de roșii. Vara îi asociem o salată de varză, sau de roșii și castraveți (sau numai de castraveți!) iar iarna, murături asortate. Această tocăniță poate fi și o garnitură foarte bună, lângă o porție de friptură.
Ingrediente Tocanita de vara, din cartofi
1 kg de cartofi roz
2 morcovi
2 roșii mari
1 ardei gras verde
1 ardei capia
2 cepe (una galbenă și una roșie)
ulei de floarea soarelui
1 legătură de frunze de pătrunjel
1 frunză de dafin
sare
piper