Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Reteta culinara Tocanita de vita cu rosii si morcovi din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ungaria. Cum sa faci Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de vita cu rosii si morcovi

 

O mâncare de familie și accesibilă. Am folosit   roșii murate  în saramură. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html

1,2 kg carne de vită tăiată bucăți 1 praz (partea alba) 8 morcovi organici 1 ceapă 2 catei de usturoi ierburi din Provence 2 lungimi de ulei de masline 350 g de roșii într-un borcan boia afumată sare piper Paprika

Spălați și curățați legumele. Tăiați mărunt prazul, ceapa, usturoiul și feliați morcovii. Intr-o cratita (sau oala sub presiune) calim carnea in ulei incins.

Se presara deasupra ierburi din Provence, sare, piper (sare putina pentru ca rosiile sunt deja sarate).

Se amestecă, se adaugă ceapa, usturoiul și prazul și se călesc împreună.

Adăugați boia de ardei, boia de ardei și feliile de morcov. Se amestecă. 

Se toarnă roșiile deasupra și se adaugă apă în carne (aproximativ 400 ml).

Se amestecă și se acoperă. Gatiti 40 de minute intr-o oala sub presiune sau 1h30 de minute intr-o tigaie normala.

După 40 de minute am lăsat-o în oală sub presiune închisă timp de 30 de minute. Carnea a fost foarte bine gatita.

L-am servit cu salata verde si ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piure de cartofi pentru băieții mei.

Ingrediente Tocanita de vita cu rosii si morcovi

1,2 kg pulpa de vita taiata bucati

1 praz (partea alba)

8 morcovi bio

1 ceapa

2 catei de usturoi

ierburi de Provence

2 lunguri ulei de masline

350 gr de rosii la borcan

paprika afumata

sare, piper

boia de ardei

Categorii