Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Reteta culinara Tocanita de vita cu rosii si morcovi din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ungaria. Cum sa faci Tocanita de vita cu rosii si morcovi

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Tocanita de vita cu rosii si morcovi

 

O mancare familiala si accesibila. Am utilizat  rosii la borcan puse in saramura. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
1,2 kg pulpa de vita taiata bucati 1 praz (partea alba) 8 morcovi bio 1 ceapa 2 catei de usturoi ierburi de Provence 2 lunguri ulei de masline 350 gr de rosii la borcan paprika afumata sare, piper boia de ardei

Spalati si curatati legumele. Tocati marunt prazul, ceapa, usturoiul si taiati morcovii rondele. Intr-o cocota (sau oala sub presiune) sotati carnea in uleiul incins.

Presarati ierburi de Provence deasupra,  sare, piper (un pic de sare caci rosiile sunt deja sarate ).

Amestecati, adaugati ceapa, usturoiul si prazul si sotati impreuna.

Puneti paprika, boia de ardei si rondelele de morcovi. Amestecati. 

Varsati rosiile deasupra si adaugati apa la nivelul carnii ( cca 400 ml ).

Amestecati si acoperiti . Gatiti 40 de minute la oala sub presiune sau 1 h30 minute intr-o cocota normala.

Dupa 40 minute am lasat 30 minute in oala sub presiune inchisa. Carnea era foarte bine gatita..

Am servit cu salata verde si cu ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piureu de cartofi pentru baiettii mei.

Ingrediente

  • 1,2 kg pulpa de vita taiata bucati
  • 1 praz (partea alba)
  • 8 morcovi bio
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 2 lunguri ulei de masline
  • 350 gr de rosii la borcan
  • paprika afumata
  • sare, piper
  • boia de ardei

Categorii

Retete similare