Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Reteta culinara Tocanita de vita cu rosii si morcovi din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ungaria. Cum sa faci Tocanita de vita cu rosii si morcovi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de vita cu rosii si morcovi
O mâncare de familie și accesibilă. Am folosit roșii murate în saramură. https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/tocanita-de-vita-cu-rosii-si-morcovi.html
1,2 kg carne de vită tăiată bucăți 1 praz (partea alba) 8 morcovi organici 1 ceapă 2 catei de usturoi ierburi din Provence 2 lungimi de ulei de masline 350 g de roșii într-un borcan boia afumată sare piper PaprikaSpălați și curățați legumele. Tăiați mărunt prazul, ceapa, usturoiul și feliați morcovii. Intr-o cratita (sau oala sub presiune) calim carnea in ulei incins.
Se presara deasupra ierburi din Provence, sare, piper (sare putina pentru ca rosiile sunt deja sarate).
Se amestecă, se adaugă ceapa, usturoiul și prazul și se călesc împreună.
Adăugați boia de ardei, boia de ardei și feliile de morcov. Se amestecă.
Se toarnă roșiile deasupra și se adaugă apă în carne (aproximativ 400 ml).
Se amestecă și se acoperă. Gatiti 40 de minute intr-o oala sub presiune sau 1h30 de minute intr-o tigaie normala.
După 40 de minute am lăsat-o în oală sub presiune închisă timp de 30 de minute. Carnea a fost foarte bine gatita.
L-am servit cu salata verde si ciuperci sotate cu usturoi si patrunjel. Piure de cartofi pentru băieții mei.
Ingrediente Tocanita de vita cu rosii si morcovi
1,2 kg pulpa de vita taiata bucati
1 praz (partea alba)
8 morcovi bio
1 ceapa
2 catei de usturoi
ierburi de Provence
2 lunguri ulei de masline
350 gr de rosii la borcan
paprika afumata
sare, piper
boia de ardei