Tocãnitã de vitel în vin de Porto

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocãnitã de vitel în vin de Porto

Este un preparat traditional portughez " Estufado de vitela" ; de obicei se adaugã si bacon sau cârnat ( chouriço), o mânã de mãsline negre tocate si cartofii. Am redus din cantitatea de ulei de mãsline si grãsimii pt. cã am gãtit pt. cinã. si am înlocuit cartofi cu morcovi :) de mãsline am uitat... 1)Pune pe foc o cratitã cu 3 linguri de ulei de mãsline, când este încins pune carnea la prãjit cât sã îsi schimbe culoarea. Adaugã cubul knorr, dafin,ceapa, usturoiul si condimenteazã. 2)Mai lasã 1 min. si pune pasta de tomate si amestecã bine. Toarnã apa si vinul, si lasã sã fiarbã la foc mic circa 20 min. Verificã si mai pune apã si vin dacã mai este nevoie...carnea trebuie sã fiarbã bine. Cu 15 min. înainte de final se pune mazãrea si morcovi. Am servit cu orez Basmati. Poftã bunã:)

Ingrediente Tocãnitã de vitel în vin de Porto

600 gr. carne de vitel tãiatã cuburi

2 foi de dafin

1 ceapã tocatã

3 cãtei de usturoi tocati

sare si piper

1 cub knorr ( de pãtrunjel si usturoi)

3 linguri pastã de tomate

3 linguri ulei de mãsline

1 pahar vin de Porto ( sau vin rosu dulce)

1 pahar de apã

morcovi baby si mazãre dupã plac

pãtrunjel tocat

Categorii