Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

Reteta culinara Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

 

Am fost la cumparaturi. M-am oprit la raionul de ciuperci. Vroiam sa cumpar o caserola de ciuperci champinion sa am in frigider. Sotul meu m-a intrebat:-- Faci deseara o tocanita de ciuperci dinaia buna, buna?:)--- Fac i-am spus eu :)) Asa ca am pus in cos inca o cutie de ciuperci de data asta mix de ciuperci cu 3 feluri adica champinion albe, champinion brune si ciuperci pleurotus. Acasa mai aveam o pungulita de ciuperci deshidrate (galbiori) asa ca m-am apucat de treaba. Pe punga de ciuperci deshidratete scria ca trebuie sa stea 2 ore dupa ce in prealabil s-a pus apa fierbinte, eu am avut la dispozitie 30 min asa ca doar atat le-am lasat. Si acum reteta....

Ingrediente Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

300 g mix de ciuperci

50 g ciuperci deshidratate (galbiori)

2 cepe albe

1 ardei capia rosu

1 morcov

200 g smantana

2 linguri amidon

sare

boia

ulei

piper alb

o mana de frunze de patrunjel

optional- condiment din ciuperci pisate

Mamaliga

Smantana

Categorii