Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Reteta culinara Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Am fost la cumparaturi. M-am oprit la raionul de ciuperci. Vroiam sa cumpar o caserola de ciuperci champinion sa am in frigider. Sotul meu m-a intrebat:-- Faci deseara o tocanita de ciuperci dinaia buna, buna?:)--- Fac i-am spus eu :)) Asa ca am pus in cos inca o cutie de ciuperci de data asta mix de ciuperci cu 3 feluri adica champinion albe, champinion brune si ciuperci pleurotus. Acasa mai aveam o pungulita de ciuperci deshidrate (galbiori) asa ca m-am apucat de treaba. Pe punga de ciuperci deshidratete scria ca trebuie sa stea 2 ore dupa ce in prealabil s-a pus apa fierbinte, eu am avut la dispozitie 30 min asa ca doar atat le-am lasat. Si acum reteta....
Ingrediente Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
300 g mix de ciuperci
50 g ciuperci deshidratate (galbiori)
2 cepe albe
1 ardei capia rosu
1 morcov
200 g smantana
2 linguri amidon
sare
boia
ulei
piper alb
o mana de frunze de patrunjel
optional- condiment din ciuperci pisate
Mamaliga
Smantana