Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

organele de la un miel(ficat, bosog, inima) 1 ceapa 50 gr unt 2 linguri ulei 2-3 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate sare piper negru macinat cimbru uscat 1 foaie dafin 150 gr smantana grasa patrunjel verde pentru decor mamaliga pentru servit

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la  fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul il taiem cubulete, il tinem 10 minute in apa rece, dupa  care il oparim 2-3 minute intr-o cratita cu apa clocotita si il scurgem. Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si unt. Cand incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul, apoi ficatul scurs bine. Amestecam ocazional pana ficatul isi schimba culoarea si nu mai lasa sange. Adaugam bosogul  si inima si acoperim cu apa calda. Fierbem  pana zeama scade de jumatate si adaugam pasta de tomate,foaia de dafin, cimbru si piperul. Fierbem pana sosul s-a legat bine, apoi adaugam sare dupa gust si smantana. Amestecam bine si fierbem pana la primul clocot. Servim tocanita cu mamaliga.

Ingrediente Tocanita din organe de miel cu mamaliguta

organele de la un miel(ficat, bosog, inima)

1 ceapa

50 gr unt

2 linguri ulei

2-3 catei de usturoi

2 linguri pasta de tomate

sare

piper negru macinat

cimbru uscat

1 foaie dafin

150 gr smantana grasa

patrunjel verde pentru decor

mamaliga pentru servit

Categorii