Tocanita din organe de miel cu mamaliguta
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tocanita din organe de miel cu mamaliguta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita din organe de miel cu mamaliguta
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Curatam ficatul si il taiem cubulete mici.Il punem intr-un vas acoperit cu apa rece si il tinem jumatate de ora. Inima o spala bine, o taiem cubulete si o punem la fiert 10 minute intr-o craticioara cu apa clocotita, dupa care o scurgem. Bosogul il taiem cubulete, il tinem 10 minute in apa rece, dupa care il oparim 2-3 minute intr-o cratita cu apa clocotita si il scurgem. Intr-o cratita punem ceapa la calit in ulei si unt. Cand incepe sa se inmoaie adaugam usturoiul, apoi ficatul scurs bine. Amestecam ocazional pana ficatul isi schimba culoarea si nu mai lasa sange. Adaugam bosogul si inima si acoperim cu apa calda. Fierbem pana zeama scade de jumatate si adaugam pasta de tomate,foaia de dafin, cimbru si piperul. Fierbem pana sosul s-a legat bine, apoi adaugam sare dupa gust si smantana. Amestecam bine si fierbem pana la primul clocot. Servim tocanita cu mamaliga.
Ingrediente Tocanita din organe de miel cu mamaliguta
organele de la un miel(ficat, bosog, inima)
1 ceapa
50 gr unt
2 linguri ulei
2-3 catei de usturoi
2 linguri pasta de tomate
sare
piper negru macinat
cimbru uscat
1 foaie dafin
150 gr smantana grasa
patrunjel verde pentru decor
mamaliga pentru servit