Tochitura cu arome asiatice :)
Pentru cei care au mancat deja mancaruri facute de mine,sau pentru cei care gatesc dupa retetele mele,nu mai e cred o surpriza faptul ca pentru mine singurele reguli valabile in bucatarie sunt regulile mele in rest…:) Am o imaginatie bogata cand vine voba de a combina arome si alimente si pentru ca planificasem o mamaliguta cu tochitura am zis sa nu fie ceva banal si obisnuit ci sa ii adaug o amprenta a mea si bine am facut pentru ca rezultatul final a fost deosebit de gustos.
Instructiuni de preparare Tochitura cu arome asiatice :)
Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte, am adaugat carnea de porc in tigaie, impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia, am adaugat si zaharul, apoi am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin. Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.
Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline, si am facut o mamaliga pentru tochitura.
Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon :) , aproape la fel cum o stiam doar ca, carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:) Pofta mare!
Ingrediente Tochitura cu arome asiatice :)
Am folosit:
300 gr pulpa de porc
4 felii bacon
carnat afumat
apa de flori de portocal
fulgi de ardei iute
curry,sos soia
zahar
crema de otet balsamic
usturoi
malai,ulei de masline,unt pentru mamaliga