Tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat
Reteta culinara Tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat
La cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita frageda, branzica framantata si mamaliga nelipsita de la aceasta mancare. Pentru aceasta reteta de tochitura de porc, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente principale: pulpa porc, piept de porc, un buturel, ficat de porc si carbati de porc.
Am folosit urmatoarele cantitati pentru aceasta tochitura: 800g pulpa de porc Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc 500g ficat porc 500g piept de porc 300g carnati de porc 500g vin roze 3 capatani mari de usturoi 50ml ulei 1lingurita cimbru uscat Sare si piper negru macinat, dupa gust Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in uleiul fierbinte, pieptul de porc si carnea de pe buturel. Dupa ce s-au rumenit, am adaugat pulpa de porc si am mai tinut pana ce s-a rumenit usor si aceasta, apoi am pus vinul si cimbrul. Am pus capacul pe cratita si am lasat la foc mic 50 minute. Am verificat si am amestecat periodic in carnita. Am gustat acum carnita, este frageda si am pus carnatii taiati bucati, usturoiul taiat si i-am lasat inca 10 minute sub capac. Am pus apoi ficatelul taiat fasii subtiri si cu focul iute am tinut inca 5 minute. Acum e gata tochitura noastra frageda si gustoasa. Eu am servit-o cu mamaliga si cas proaspat framantat cu sare, impreuna cu un ardei iute la otet. Sper sa fie si pe placul vostru. Pofta buna!Ingrediente Tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat
Am folosit urmatoarele cantitati pentru aceasta tochitura:
800g pulpa de porc
Carnea taiata bucati,de pe buturelul de porc
500g ficat porc
500g piept de porc
300g carnati de porc
500g vin roze
3 capatani mari de usturoi
50ml ulei
1lingurita cimbru uscat
Sare si piper negru macinat, dupa gust